Καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, σημειώθηκαν σε περιοχές της Μακεδονίας την Τετάρτη, ενώ η θερμοκρασία κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με την Τρίτη. Την Πέμπτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, σταδιακή επικράτηση των βοριάδων και εκ νέου τοπικές καταιγίδες, οι οποίες κυρίως στην Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται νεφώσεις στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα δίνουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα ανατπυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου (Ήπειρος, δυτικά τμήματα Θεσσαλίας), στην κεντρική Στερεά, τη βόρεια-βορειοανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική και εσωτερικά τμήματα νομού Θεσσαλονίκης). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Τέλος, στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και υπάρχει πιθανότητα τοπικών μικροπλημμυρικών επεισοδίων (στα ορεινά).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση και δε θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά 34-35 και τοπικά πιθανόν στη δυτική Στερεά τους 36οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες που το μεσημέρι στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδα. Στον υπόλοιπο νομό λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33-34 και τοπικά στα δυτικά του νομού 35οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα ανατολικά του νομού 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τοπικές καταιγίδες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα αναπτυχθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες στα ορεινά και το εσωτερικό του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ένταση έώς 3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *