Για άλλη μια μέρα σημειώθηκαν υψηλές, για την εποχή θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ επικράτησαν γενικά αίθριες συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το Σάββατο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, ενώ η καλοκαιρία θα συνεχιστεί σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας, πιο πυκνές στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου και τη δυτική Μακεδονία. Μικρή πιθανότητα για μπόρες υπάρχει στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου-βορειοδυτικά τμήματα δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 και τοπικά στο Μυρτώο 5-6 μποφόρ. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση, αφού δε θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 35-36 και πολύ τοπικά τους 37οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές γύρω από τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36οC, ενώ στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35-36οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *