Τοπικές βροχές σημειώθηκαν την Τρίτη στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, ενώ έπεσε η θερμοκρασία ειδικά στη βόρεια Ελλάδα. Την Τετάρτη αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα νέα ψυχρή εισβολή με λίγα φαινόμενα όμως.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένονται μετά τα μεσάνυχτα ασθενείς μπόρες στις Σποράδες, την Εύβοια και τη νοτιοανατολική Στερεά (βόρεια Αττική), ενώ παροδικές βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα σε Κρήτη (βόρεια), Εύβοια, Σποράδες (κυρίως δυτικές) και νοτιοανατολική Στερεά θα διατηρηθούν έως το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα σταματήσουν. Το απόγευμα και το βράδυ θα σημειωθούν λίγες τοπικές ασθενείς μπόρες στη δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Χιόνια θα πέσουν στην Εύβοια και τη νοτιοανατολική Στερεά πάνω από τα 300 μέτρα και στην Πελοπόννησο πάνω από τα 1000 μέτρα και στην Κρήτη πάνω από τα 700 μέτρα.

Η θερμοκρασία σε πτώση πιο αισθητή στη βόρεια και ανατολική χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγάιο από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις οι οποίες λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα δώσουν τοπικές βροχές (έως μέτριας έντασης) στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν στα βόρεια τμήματα του νομού (στο λεκανοπέδιο αναμένονται λίγα πρόσκαιρα φαινόμενα ενώ στα βόρεια προάστια που θα σημειωθούν πρόσκαιρα πιο αξιόλογα φαινόμενα και πιθανόν πρόσκαιρα στις υφυμμήτιες περιοχές). Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί και σταδιακά οι νεφώσεις θα διαλυθούν. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα βόρεια πάνω από τα 300-350 μέτρα (περίπου από το ύψος της Κηφισσιάς και πάνω), ενώ μικρή χιονόστρωση θα σημειωθεί πάνω από τα 500 μέτρα περίπου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8-9οC (η μέγιστη στα βόρεια θα είναι 4 βαθμούς χαμηλότερη) . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε μεταβλητούς έως 2 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές αραιές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7-8οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ έως το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση έως 2 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *