Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της ηπιερωτικής χώρας, ενώ τα νησιά του Ιονίου “έμειναν παραπονεμένα” αφού η ρηχή διαταραχή έμεινε πολύ δυτικότερα από ότι έδειχναν αρχικά τα προγνωστικά μοντέλα. Τη Δευτέρα αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αναμένονται μπόρες τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική (προσήνεμη στον βορειοανατολικό πλευρά) και βόρεια Εύβοια, αλλά και στην ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα θα αφορούν κυρίως τις περιοχές γύρω από τα ορεινά που είναι προσήνεμες στο βορειοανατολικό άνεμο, ενώ είναι πιθανές και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία. Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει κυριως για Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά. Τοπικές μπόρες μέχρι και τις πρόμεσημβρινές ώρες θα επηρεάσουν και τα ενδότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Οι νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θράκη θα είναι κατά περιόδους αυξημένες, ενώ στην Ήπειρο τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες ή και καταιγίδα στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα ανατολικά και δε θα ξεπεράσει τους 27 και τοπικά 28οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει μέχρι τους 29-30οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις από τις πρωινές ώρες στα βόρεια-βορειοδυτικά του νομού, όπου κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά θα σημειωθούν μπόρες, ενώ στο λεκανοπέδιο θα υπάρχουν κατά διαστήματα διάσπαρτες νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27-28οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις από τις πρωινές ώρες που κατά περιόδους και κυρίως στα ορεινά και νοτιοδτυτικά τμήματα του νομού θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *