Σε πολλές περιοχές σημειώθηκαν το Σάββατο θερμοκρασίες πάνω από τους 30οC, όμως από την Κυριακή θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή του Θωμά αναμένονται τις νυχτερινές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά. Πιο συγκεκριμένα νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα αναπτυχθούν στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη και στα ορεινά της βόρεια Πελοποννήσου. Από τις μεσημβρινές προς απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα διαλυθούν σταδιακά και μόνο στα ορεινά της βόρειας Ηπείρου θα υπάρχουν παροδικά πιο αυξημένες συννεφιές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα, εκτός από την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου τοπικά θα φτάσει τους 29-30οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο νομό, με λίγες νεφώσεις γύρω από τα βόρεια-βορειοδυτικά ορεινά τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24οC, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, στη συνέχεια θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά του νομού από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *