Μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην Ήπειρο, ενώ τοπικές καταιγιδες εκδηλώθηκαν στη δυτική Ελλάδα αλλά και τοπικά στη βόρεια χώρα. Την Τρίτη οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική πτώση ειδικά στη βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται μετά τα μεσάνυχτα βροχές σχεδόν στο σύνολο της χώρας (λίγες βροχές στη δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία), ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη νοτιοανατολική Στερεά και μέχρι το πρωί σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εστιάζονται σε κεντρική (στα ανατολικά τμήματα της) και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο (εκτός από τα ανατολικά τμήματά της), τη δυτική Στερεά και την Κρήτη (κυρίως τα δυτικά τμήματα). Το απόγευμα λίγες βροχές θα σημειωθούν και στην ανατολική Πελοπόννησο, πιθανόν τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματα) και προς το βράδυ την ανατολική Στερεά, ενώ τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία. Το βράδυ τοπικές βροχές θα επιμένουν σε Εύβοια, πιθανόν ανατολική Στερεά, Κυκλάδες, νησιά Αιγαίου και Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και με διάρκεια στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ παροδικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Αξιόλογα χιόνια θα πέσουν στην Πελοπόννησο πάνω από τα 1300 μέτρα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Στερεάς, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας περίπου πάνω από τα 1300-1400 μέτρα. Στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 1000 μέτρα. Τέλος, στη δυτική Μακεδονονία λίγα χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 800-900 μέτρα, ενώ στην κεντρική πάνω από τα 1400-1500 μέτρα με μικρή πιθανότητα (αν υπάρξει υετός) το βράδυ πρόσκαιρα να κατέβουν σε χαμηλά υψόμετρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση ειδικά στη βόρεια Ελλάδα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 6-8 μποφόρ μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ στη συνέχεια σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με ένταση 5-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις πρωινές ώρες με μεγαλύτερη έμφαση τα νότια και ανατολικά τμήματα του νομού. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα υπάρχουν νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ το βράδυ υπάρχει πιθανότητα κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού να σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15-16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι το πρωί από νότιες διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια από δυτικές 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες με έμφαση κυρίως στα ανατολικά του νομού, όπου εκεί υπάρχει πιθανότητα οι βροχές να επιμείνουν μέχρι και το απόγευμα. Αντίθετα όσο πιο δυτικά τόσο πιο σπαστός θα είναι ο καιρός από το απόγευμα και έπειτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12οC, με τη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται μετά τα μεσάνυχτα ενώ όσο περνάει η ώρα η θερμοκρασία θα πέφτει. Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *