Μικρή άνοδο παρουσίασε η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Τρίτη φτάνοντας τοπικά τους 38-39οC. Από αύριο, Τετάρτη, η θερμοκρασία θα ανέβει 2-3 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Πιθανότητα για μπόρα υπάρχει στα βόρεια τμήματα της δυτικής Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας και στα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας. Από τις βραδινές ώρες θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά τμήματα της χώρας που θα κινηθούν ανατολικά.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, αφού θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 40-41 και τοπικά 42οC (βλ. παρακάτω χάρτη μέγιστων θερμοκρασιών).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38-39οC, ενώ στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη (βλ. παρακάτω χάρτη μέγιστων θερμοκρασιών). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στον υπόλοιπο νομό από νότιες 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36-37οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 34-35οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *