Γενικά βελτιωμένος ήταν ο καιρός την Κυριακή με λίγες μπόρες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και τη Χαλκιδική. Από τα μεσάνυχτα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από τη βόρεια χώρα η οποία θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, μέσα στη νύχτα θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, και τη θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια οι οποίες μέσα στο πρωί θα κινηθούν νοτιότερα επηρεάζοντας την ανατολική Στερεά και πιο εξασθενημένα το μεσημέρι σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου (εκτός από τα δυτικά). Τοπικά ισχυρή καταιγίδα μέσα στη νύχτα θα εκδηλωθεί στο Ιόνιο που πιθανόν να επηρεάσει και τα Επτάνησα. Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν ξανά στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, αλλά πολύ πιο τοπικά και όχι γενικευμένα, ενώ μικρότερη αλλά υπαρκτή είναι η πιθανότητα για τη δυτική Στερεά (νότια τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας) και την Ήπειρο γύρω από τα ορεινά. Από το απόγευμα και προς τι βράδυ πάντως ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί παντού, εκτός από τη βόρεια Κρήτη που θα σημειώνονται τοπικές βροχές κυρίως γύρω από τα ορεινά. Μεσα στη νύχτα έως το πρωί τα φαινόμενα σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, κεντρική Μακεδονία και βόρεια Στερεά, βόρεια Εύβοια θα είναι πολύ ισχυρά (θα έχουν τη μορφή πολυκυτταρικών καταιγιδών) και θα συνοδεύονται από ραγδαίες βροχοπτώσεις, ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα, τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρές ριπές ανέμων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οπότε και δε θα ξεπερνά τους 27-28 και τοπικά 29οC, εκτός από τη δυτική Ελλάδα που θα φτάνει τους 31-32 και τοπικά 33οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά στα υπήνεμα των Κυκάδων και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν το πρωί και θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά-βορειοδυτικά του νομού. Υπαρκτή, αλλά μικρότερη είναι η πιθανότητα να επηρεαστεί από πιο ασθενή φαινόμενα και το λεκανοπέδιο, ενώ η ανατολική Αττική δε φαίνεται να επηρεάζεται. Προς το απόγευμα πάντως ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και θα επκρατήσει γενικά καλός καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέσα στη νύχτα έως το πρωί, οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν οπότε το μεσημέρι θα επιμείνουν μεμονωμένες μπόρες σε τοπικό επίπεδο. Από το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *