Ισχυρός παγετός σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, όμως το μεσημέρι ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία σε σχέση με την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές. Το Σάββατο ο παγετός θα επιμείνει τις πρωινές ώρες αν και δε θα είναι τόσο ισχυρός, ενώ το μεσημέρι ο καιρός θα γλυκάνει ειδικά στη δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις από τις προσμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία και την Κρήτη ενώ παροδικες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα φτάσει στα βόρεια και ανατολικά τους 12-13 και τοπικά 14οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα τους 16-17οC, όμως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ μέχρι το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, οπότε και θα αναπτυχθούν νεφώσεις πιο αυξημένες στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14οC. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ στη συνέχεια από βορειοανατολικές με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός, εκτός από τα ανατολικά του νομού όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις από το μεσημέρι και έπειτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *