Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε σχέση με σήμερα εκτός από τη Βόρεια Ελλάδα όπου το βράδυ θα πέσει σημαντικά ο υδράργυρος. Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιάδες εντάσεως 5-6 και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση έως 6 μποφόρ.

Αττική: Ο καιρός το πρωί θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Πρόσκαιρη καταιγίδα αναμένεται να εκδηλωθεί κυρίως στα δυτικά. Το απόγευμα θα παρουσιάσει βελτίωση ο καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17οC στο κέντρο της Αθήνας. Θα πνέουν ισχυροί νοτιάδες εντάσεως 6-7 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5-6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες νεφώσεις από τις πρωινές ώρες οι οποίες θα δώσουν βροχές από το μεσημέρι και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17οC, ενώ το βράδυ με την ενίσχυση του βαρδάρη θα πέσει θεαματικά έως τους 5-6οC. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ και το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 7 μποφόρ.

Ήπειρος/Δυτική Στερεά: Βροχές και καταιγίδες έως τις απογευματινές ώρες. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου με υψόμετρο πάνω από τα 1200 μέτρα και στη Δυτική Στερεά πάνω από τα 1600 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14C. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ και θα στραφούν τις πρωινές ώρες σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.

Μακεδονία/Θράκη: Αρχικά νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά τις πρωινές ώρες θα δώσουν βροχές και καταιγίδες αργότερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά από το απόγευμα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16oC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι-νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ και θα στραφούν το βράδυ σε βόρειους-βορειοδυτικούς με ένταση έως 7 μποφόρ.

Θεσσαλία/Ανατολική Στερεά/Εύβοια/Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18oC και οι άνεμοι έως το μεσημέρι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Δυτική Πελοπόννησος: Βροχές και καταιγίδες από τις προμεσημβρινές με βελτίωση προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 6 μποφόρ μέχρι το πρωί και μετά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ένταση 5-6 μποφόρ.

Κυκλάδες/Κρήτη: Αρχικά αίθριος καιρός με πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές στις Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21οC. Θα πνέουν νοτιάδες εντάσεως 6-7 μποφόρ αρχικά, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση έως 6 μποφόρ.

Δωδεκάνησα/Ανατολικό Αιγαίο: Αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα μέχρι το βράδυ που θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21οC. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ και θα στραφούν από το απόγευμα σε δυτικούς με ένταση 5-6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *