Οι ψυχρές αέριες μάζες ήδη εισβάλλουν από τη Βόρεια χώρα και δίνουν χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές μέχρι την Κεντρική Ελλάδα. Αύριο θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στη Δυτική Ελλάδα θα σημειώνονται βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σταδιακά, το ψύχος θα κατευθυνθεί νοτιότερα δίνοντας χιονοπτώσεις σε όλο και πιο χαμηλά υψόμετρα και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα από το βράδυ, προοδευτικά, θα περιοριστούν στα ανατολικά προσήνεμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μέτριας έντασης χιονοπτώσεις κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι τις πρώτες απογευματινές. Βελτίωση στη συνέχεια. Χιονόστρωση μέχρι τα παραθαλάσσια (5-10πόντους). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως -1οC. Οι άνεμοι μέχρι το απόγευμα θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως 4-5 μποφόρ.

ΗΠΕΙΡΟΣ/ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ: Πυκνές χιονοπτώσεις τα ξημερώματα σε ημιορεινές περιοχές (>400μ) στην Ήπειρο και στη Στερεά σε υψόμετρο πάνω από τα 1000 μέτρα. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ασθενών κατά βάση χιονοπτώσεων σε πεδινές περιοχές της δυτικής Ηπείρου και της Κέρκυρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9οC.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ/ΘΡΑΚΗ/ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Μέτριας έντασης χιονοπτώσεις σε όλα τα πεδινά και παραθαλάσσια και πιο πυκνές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά. Ο καιρός από το απόγευμα σταδιακά θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως -10οC.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι τα παραθαλάσσια. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα επικεντρώνονται κυρίως στην Μαγνησία και στη Δυτική Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3οC.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ/ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ/ΕΥΒΟΙΑ: Βροχές στα πεδινά παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και σταδιακά μέχρι το βράδυ σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 200 μέτρα (στη Φθιώτιδα μέχρι το βράδυ θα χιονίζει μέχρι τα παραθαλάσσια). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9οC.

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ/ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ: Ισχυρές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Θα υπάρξει μερική υποτροπή του καιρού από το απόγευμα με μπόρες που θα δίνουν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15οC (το ξημέρωμα της Κυριακής η μέγιστη θερμοκρασία).

ΚΥΚΛΑΔΕΣ/ΚΡΗΤΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες στις Κυκλάδες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17οC.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ/ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ: Τοπικές βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *