Βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία κινούμενο ανατολικά θα επιφέρει σοβαρή επιδείνωση στον καιρό της Δυτικής-Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας με βροχές στα πεδινά της Δυτικής Ελλάδας και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο στη Βόρεια Ελλάδα και σε ημιπεδινές περιοχές από το απόγευμα της Κεντρικής (π.χ. Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα). Ειδικότερα, το θερμό μέτωπο που θα δημιουργηθεί και λόγω της σύγκλισης των ψυχρών βοριάδων στην επιφάνεια με τους νότιους ανέμους στην ισοβαρική στάθμη των 850hpa θα δώσει τα παραπάνω φαινόμενα. Οι χιονοπτώσεις στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία μετά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνές. Λίγες καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο τις βραδυνές ώρες.

Αττική: Συννεφιασμένος καιρός από τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές ασθενής έως μέτριας έντασης από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 4-5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη: Συννεφιασμένος καιρός από τις πρωινές ώρες που σταδιακά θα δίνουν ασθενείς έως μέτριας(κυρίως το βράδυ) έντασης χιονοπτώσεις σε μηδενικό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 2οC. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με ένταση έως 4 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς με ένταση έως 5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *