Για άλλη μία μέρα πολλές περιοχές της χώρας ξεπέρασαν τους 40οC, ενώ τοπικά ο υδράργυρος έφτασε και τους 42-43οC. Παρόμοιες θερμοκρασίες θα σημειωθούν και την Κυριακή, ενώ θα υπάρξει μικρή ενίσχυση του μελτεμιού.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένη καταιγίδα στα βόρεια τμήματα της δυτικής Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα, ενώ στις Κυκλάδες θα παρουσιάσει μικρή πτώση (βλ. χάρτη μέγιστων θερμοκρασιών).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 40-41οC, ενώ στα ανατολικά παραθαλάσσια θα είναι 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, εκτός από τα νότια τμήματα του νομού όπου μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι άνεμοι με ένταση έως 3 μποφόρ, αλλά θα στραφούν στη συνέχεια σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38-39οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *