Στους 26οC έφτασε η θερμοκρασία την Πέμπτη στα Χανιά ενώ σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 21-22οC. Παρόμοιες θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και την Παρασκευή, ενώ θα σχηματιστούν αρκετές ομίχλες ειδικά στη βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις στην κεντρική, δυτική και βόρεια χώρα. Χαμηλές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν στα ηπειρωτικά και κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και το Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και το ανατολικό και κυρίως βορειοανατολικό Αιγαίο. Ψιλόβροχο και λίγες ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν στη Θράκη και πολύ τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γύρω από τα ορεινά.

Ο υδράργυρος θα παραμείνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας στα βόρεια τους 18οC, ενώ στα υπόλοιπα τους 20-22 και τοπικά τους 23-24οC στη βόρεια Κρήτη και τη Βοιωτία.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από τις ίδιες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν από το απόγευμα. Το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20oC. Oι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις το πρωί με τοπικές ομίχλες. Το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει, ενώ από το βράδυ θα σχηματιστούν εκ νέου ομίχλες και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17-18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *