Η μεγαλύτερη θερμοκρασία από την αρχή του καύσωνα σημειώθηκε σήμερα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 46.8οC. Αύριο αναμένονται παρόμοιες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες (ξηρικές-χαμηλά ποσά βροχής).

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην κεντρική νότια-νοτιοανατολική Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία, τη βόρεια-βορειοανατολική Στερεά και τα ορεινά της Μακεδονίας. Στη Θεσσαλία θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες ή και καταιγίδες (ξηρικές), ενώ πιθανότητα για τοπικές μπόρες υπάρχει και στη δυτική Μακεδονία, τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και στην Πελοπόννησο. Οι καταιγίδες αυτές όπου σημειωθούν θα εναποθέτουν μικρές ποσότητες νερού, αλλά θα μπορούν να προκαλέσουν ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα, οπότε και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 43-44 και τοπικά 45οC (βλ. παρακάτω χάρτη μέγιστων θερμοκρασιών).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 42-43 και τοπικά στα δυτικά του νομού 44οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 μποφόρ, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού από βορειοανατολικές με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38-39οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *