Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες επικράτησαν για άλλη μία μέρα στη χώρα μας την Τρίτη, με την ανομβρία να επιτείνεται και να είναι υπεύθυνη (εν μέρει) για την εκδήλωση πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας (Παποίκιο όρος – Θράκη, Αλεποχώρι Αττικής, Τρίκαλα Κορινθίας, Εύβοια). Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει περαιτέρω, ενώ θα αναπτυχθούν λίγες ομίχλες το πρωί και το βράδυ.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες παροδικές αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στην κεντρική και κυρίως τη βόρεια χώρα. Το πρωί και το βράδυ θα είναι περιορισμένη η ορατότητα κυρίως στη βόρεια χώρα και ειδικότερα στην ανατολική και βόρεια Θράκη το πρωί, ενώ το βράδυ στη δυτική Θράκη και πιθανόν το Ιόνιο και γύρω από τον Αμβρακικό Κόλπο.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26-27 και τοπικά τους 28-29οC.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και θα πνέουν με ένταση 3-5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26-27οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, εκτός από το λεκανοπέδιο που θα πνέουν νοτιάδες με ασθενή ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές αραιές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *