Τοπικές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν, το Σάββατο, κυρίως στον ηπεριωτικό κορμό της χώρας, ενώ το πρωί δε έλειψαν οι μπόρες σε περιοχές των βόρειων Κυκλάδων και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Την Κυριακή, η αστάθεια θα είναι ακόμα λιγότερη και θα εντοπίζεται κυρίως στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, το εσωτερικό της Πελοποννήσου (και το νότιο τμήμα της), τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία (γύρω από τα ορεινά), τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (γύρω από τα ορεινά), τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας (γύρω από τα ορεινά) και πιθανόν τη δυτική Θράκη (γύρω από τα ορεινά). Γενικά τα φαινόμενα θα σημειώνονται με τη μορφή μπόρας και οι καταιγίδες θα είναι πολύ μεονωμένες. Τέλος, πιθανότητα για λίγες μπόρες υπάρχει και στη νοτιοδυτική Κρήτη. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32-33 και τοπικά τους 34-35οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και πολύ τοπικά στα ανατολικά-νοτιοανατολικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33οC, με τη μέγιστη στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια να είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνεόυν από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, εκτός από τα βόρεια και ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός αρχικά με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά και το εσωτερικό του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *