Το πολύ κρύο, οι τοπικές βροχές-χιονόνερο στα πεδινά-παραθαλάσσια και τα λίγα χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή. Το Σάββατο, το Σιβηρικό ψύχος θα κορυφωθεί με ακραία χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ανατολικά τμήματα της χώρας και λίγες τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως γύρω από τα ορεινά.

Το Σάββατο, αναμένονται λίγες τοπικές χιονοπτώσεις γύρω από τα ορεινά (ορογραφικά φαινόμενα) της Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας, της Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, της βορειοανατολικής Στερεάς, της ανατολικής-βορειοανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στις παραπάνω περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μακρυά από τα ορεινά. Από το βράδυ θα οργανωθούν χαμηλές νεφώσεις αστάθειας (stratocumulus με χαμηλές κορυφές), οι οποίες θα δώσουν ασθενούς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις έως και τα πεδινά τμήματα στην Εύβοια, τη νοτιοανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι παραπάνω χιονοπτώσεις θα αφορούν τις προσήνεμες πλευρές στο βορειοανατολικό άνεμο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη δυτική Ελλάδα (μέγιστες 11-12οC), ενώ στην αναοτολική χώρα θα παραμείνει στα ίδια πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα (7-8οC), ενώ το πρωί και το βράδυ θα σημειωθεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, ειδικά στα βόρεια και ανατολικά του νομού, αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Θέαση σκόρπιων νιφάδων (ανευ σημασίας) έως και τα πεδινά (και μέσα στο λεκανοπέδιο) κυρίως το πρωί και προς τα μεσάνυχτα. Προς τα μεσάνυχτα χιονοπτώσεις ασθενούς (κατά βάση) έντασης θα σημειώνονται στη βόρεια Αττική και στα ανατολικά του νομού (πάνω από τα 100-150 μέτρα). Η θερμοκρασία στο κέντρο θα κυμανθεί από 3 έως 7-8οC, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες αλλά και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως γύρω από το Χορτιάτη. Στη συνέχεια τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7-8οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα θα στραφούν σε νότιους το μεσημέρι με ένταση 2-3 μποφόρ.

Υ.Γ. Δεν αναμένεται πουθενά στη χώρα να δημιουργηθούν προβλήματα από τα χιόνια.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *