Παρά το βελτιωμένο καιρό που επικράτησε την Κυριακή σε μεγάλο μέρος της χώρας, βροχές σημειώθηκαν στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Αυτές οι βροχές θα ενταθούν τη Δευτέρα και θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της επικράτειας.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αναμένονται από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο (τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα) και το βόρειο Ιόνιο, ενώ μπόρες θα εκδηλώνονται στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόμννησο. Επιπλέον, μπόρες θα σημειωθούν στην Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια), τις Κυκλάδες και πολύ τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα σε Κυκλάδες και Κρήτη. Σταδιακά τις προμεσημβρινές ώρες βροχές θα εκδηλώνονται και στη δυτική Μακεδονία, ενώ το μεσημέρι και προς το απόγευμα τοπικές μπόρες θα εκδηλώνονται και στην υπόλοιπη Μακεδονία. Επιπρόσθετα, το μεσημέρι θα προσεγγίσει το Ιόνιο μέτωπο καταιγιδών το οποίο σταδιακά θα κινηθεί ανατολικά επηρεάζοντας με καταιγίδες το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδας. Μπόρες θα εκδηλωθούν το απόγευμα και προς το βράδυ και στη νοτιοανατολική Στερεά (Αττική, Εύβοια) και βροχές στη Θεσσαλία, ενώ οι βροχές θα ενταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας τα οποία μέχρι το βράδυ θα έχουν κατέβει έως τα 1300-1400 μέτρα στα δυτικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τέλος, χιόνια γύρω στα μεσάνυχτα θα πέσουν και σε νοτιότερα τμήματα της Πίνδου πάνω από τα 1600 μέτρα. Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα είναι περιορισμένη η ορατότητα και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες στην Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν τη Θεσσαλία. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη δυτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα μικρή πρόσκαιρη άνοδο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 6-8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις (πιθανότητα για παροδική μπόρα τις πρωινές ώρες στη νότια και ανατολική Αττική) και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας έως τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μπόρες και τα μεσάνυχτα καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 6-7 και τοπικά στα νότια τα μεσάνυχτα 8 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ψιχάλες μετά τα μεσάνυχτα, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα σημειωθεί βροχή τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17-18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *