Πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Πέμπτη με τον υδράργυρο σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές να φτάνει τους 36-37 και τοπικά τους 38-39οC. Την Παρασκευή θα κορυφωθεί η θερμή μεταφορά οπότε και θα σημειωθούν σε πολύ τοπικό επίπεδο και 40αρια.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, τη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη και στο βόρειο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου. Στη δυτική Μακεδονία (στα δυτικά τμήματα της) και τα βορειοδυτικά τμήματα της Θεσσαλίας υπάρχει πιθανότητα για απογευματινές πολύ σύντομες μπόρες ή καταιγίδες (εάν βγουν αυτές θα είναι τοπικά έντονες σε πολύ τοπικό επίπεδο). Τέλος, στη δυτική Ελλάδα θα είναι εμφανής η παρουσία της αφρικάνικης σκόνης.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο οπότε θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37-38 και τοπικά τους 39-40οC. Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δε θα ξεπεράσει τους 32-33οC.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 3-5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 2-4 μποφόρ, οι οποίοι το απόγευμα στο βόρειο θα στραφούν σε νοτιοδυτικους με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37-38οC και τοπικά στα δυτικά (Μέγαρα, Μάνδρα) 39οC, ενώ στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια δε θα ξεπερνά τους 35οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ στο κεντρονότιο λεκανοπέδιο και τα δυτικά τμήματα του νομού που βρέχονται από το Σαρωνικό, ενώ στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι-βορειοααντολικοί 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34-35οC (στα δυτικά θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη). Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, αλλά γρήγορα το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *