Παρά την πολλή έντονη ζέστη για άλλη μια μέρα σε όλη τη χώρα, σημειώθηκαν τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε περιοχές, κυρίως, της βόρειας χώρας. Το ίδιο σκηνικό αναμένεται και αύριο με τον υδράργυρο να μην υποχωρεί, αλλά και να εκδηλώνονται τοπικές καταιγίδες κυρίως στη βορειοανατολική χώρα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός μσε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά των ηπειρωτικών, οι οποίες θα είναι αυξημένες στην Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά συνέπεια, το απόγευμα αναμένονται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη (πιο έντονες στα δυτικά τμήματα) και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Μικρή πιθανότητα για μπόρες υπάρχει και στα νοτιοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλάζι και ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν μικρές ποσότητες αφρικάνικης σκόνης.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή αγγίζοντας στα ηπειρωτικά ακόμη και τους 42οC.

ATTIKH: Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38-39 και τοπικά στα δυτικά του νομού 40οC, ενώ στα νότια (του λεκανοπεδίου) και ανατολικά παραθαλάσσια δε θα ξεπεράσει τους 34-35οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στα νότια από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38-39 και τοπικά 40οC. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ. ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *