Αισθητή έγινε η άνοδος του υδραργύρου σε όλη τη χώρα την Πέμπτη και ταυτόχρονα η εξασθένηση των πολύ ισχυρών βοριάδων που έπνεαν στο Αιγαίο. Την Παρασκευή, ο υδράργυρος θα ανέβει λίγο ακόμα, ενώ οι βοριάδες θα εξασθενσήουν περαιτέρω.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένεται να συνεχιστεί η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, οπότε και θα επικρατήσει αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της βόρειας άνευ σημασίας. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, οπότε και θα φτάσει το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 36-37 και τοπικά τους 38οC, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37-38 και τοπικά 39οC, στη δυτική Ελλάδα τους 37-38 και τοπικά 39-40οC, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 28-30οC (εκτός από τη νοτιοανατολική Ρόδο και τη νότια Κρήτη που θα φτάνει τους 35-36 και τοπικά 37οC). Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν περεταίρω και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 24 έως 36-37οC, με τη μέγιστη στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια να είναι 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στα νότια παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός όλη την ημέρα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 32-33οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *