Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ δεν έλειψαν οι τοπικές χαλαζοπτώσεις. Την Παρασκευή αναμένεται η αστάθεια να είναι λίγο πιο περιορισμένη.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα, ενώ τοπική ομίχλη θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη Θράκη, στην ανατολική Μακεδονία, στα δυτικά και ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την ανατολική Στερεά (πιο έντονες στην κεντρική Εύβοια). Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν και στη βόρεια Πελοπόννησο. Τέλος, λίγες τοπικές καταιγίδες θα επιμένουν στη Βόρεια-βόρειοανατολική Θεσσαλία και το βράδυ, ενώ στη Θράκη θα σημειώνονται βροχές μέτριας έντασης. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή και θα αγγίξει εκ νέου τους 33-34οC στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές-νοτιοδυτικές με ένταση 3-5 μποφόρ εκτός από τα νοτιοανατολικά όπου θα επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός, ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να δώσουν τοπική μπόρα ή και καταιγίδα στα κεντρικά και βόρεια-βορειοανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30-31οC, ενώ η μέγιστη στα νότια παραθαλάσσια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Μπόρα και τοπική καταιγίδα θα σημειωθεί στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31-32οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι προς το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *