Η Πέμπτη ήταν άλλη μία μέρα με εκτεταμένες βροχές στη χώρα, οι οποίες αυτή τη φορά είχαν και σε κάποιες περιοχές και τη μορφή ποτιστικών βροχών, οι οποίες ήταν ευργετικές. Την Παρακευή, η αστάθεια θα είναι πιο περιορισμένη και οι καταιγίδες λιγότερες, ενώ τα φαινόμενα δε θα έχουν την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται έως τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες στις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τη Χαλκιδική, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη ενώ πιο εξασθενημένα και με μικρότερη πιθανότητα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα και θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στo εσωτερικό και το νότιο τμήμα της Ηπείρου, τη νοτιοανατολική Στερεά, στα ενδότερα τμήματα της δυτικής Στερεάς αλλά και τα νοτιοδυτικά τμήματα της, στο εσωτερικό και τη νότια Πελοπόννησο. Πολύ τοπικά και περιορισμένα θα είναι τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία, αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη Ρόδο. Από το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Πάντως, τα φαινόμενα δε θα έχουν σε καμία περίπτωση την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ανατολικοί άνεμοι 2-3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, οπότε και θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 33οC, στα κεντρικά από 16 έως 32 και στη νότια νησιωτική χώρα από 21 έως 30οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά διάσπαρτες νεφώσεις, πιο αυξημένες στα βόρεια-βορειοδυτικά του νομού, όπου υπάρχει πιθανότητα για μπόρα το πρωί. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες με πιθανότητα και για παροδική καταιγίδα κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό από 21 έως 28-29οC.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα χωρίς όμως να αναμένονται φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 29-30οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *