Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα (μέχρι και τη Λιβαδειά) ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού του Σαββάτου. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι πιο περιορισμένα και σταδιακά θα εντοπίζονται μόνο στα νότια τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, από τα μεσάνυχτα θα σημειώνονται μπόρες στην Μαγνησία, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη Φθιώτιδα με χιόνια πάνω από τα 200 μέτρα περίπου, όμως γρήγορα θα σταματήσουν τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές. Από τις πρωινές ώρες μπόρες θα σημειώνονται πάνω από τα 200 μέτρα στη Βοιωτία και τη βορειοδυτική Αττική, ενώ μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες και στη βόρεια-βορειοανατολική (επηρεάζοντας πρόσκαιρα και το λεκανοπέδιο ασθενώς). Στην Εύβοια (χιόνια πάνω από τα 300-400 μέτρα) θα σημειώνονται τοπικές μπόρες κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι. Ταυτόχρονα μπόρες θα σημειώνονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη (χιόνια πάνω από τα 800-900 μέτρα), οι οποίες στην τελευταία θα είναι ισχυρές και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Τέλος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα αλλά και το βράδυ θα σημειωθούν λίγες βροχές και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες στη Θράκη.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοδυτικές με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μπόρες στη δυτική και κυρίως βορειοδυτική Αττική (όχι δυτικά προάστια), οι οποίες πάνω από τα 200-300 μέτρα θα μεταφράζονται σε χιονοπτώσεις έως τις πρωινές ώρες, ενώ στον υπόλοιπο νομό λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες στα βόρεια του νομού (κυρίως γύρω από την Πάρνηθα), όπου τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν λίγες παροδικές μπόρες και χιονόπτωση πάνω από τα 400 μέτρα (γενικά τίποτα το ιδιαίτερο). Στο λεκανοπέδιο θα επικρατήσουν μεγάλα ανοίγματα στον καιρό και λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ από το μεσημέρι προς το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί αίθριος. Πάντως γενικά τα περισσότερα φαινόμενα θα εστιάζονται στη βοριεοδυτική Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9οC (η μέγιστη στα βόρεια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *