Λιγότερη ήταν η αστάθεια την Τετάρτη συγκριτικά με την Τρίτη στη χώρα στις περισσότερες περιοχές, όμως η Αττική αποτέλεσε εξαίρεση αφού σημειώθηκαν μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Πέμπτη η αστάθεια θα παραμείνει αλλά θα είναι και πάλι περιορισμένη κυρίως γύρω από τα ορεινά.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Όμως, κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν μπόρες και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, την Ήπειρο, τη δυτική και βόρεια Στερεά, τη Θεσσαλία, το εσωτερικό της Πελοποννήσου, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Πιθανότητα για τοπική μπόρα υπάρχει στο εσωτερικό και νότιο (κυρίως νοτιοδυτικό) τμήμα της Κρήτης, αλλά και τη Λέσβο. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως γύρω από τα ορεινά (στη Θεσσαλία μπόρες πιθανόν να επηρεάσουν και πεδινές περιοχές) και με τη μορφή μπόρας. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί εκτός από τη δυτική, την κεντρική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία όπου θα επιμείνουν κάποια φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος όλη την ημέρα με λίγες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολήοπότε και θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 32οC, στα κεντρικά από 18 έως 34 και στη νότια νησιωτική χώρα από 21 έως 31οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και θα σημειωθεί τοπική μπόρα (μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα και για παροδική καταιγίδα) γύρω από τα ορεινά (κυρίως τα βόρεια-Πάρνηθα και Πεντέλη). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32-33οC, με τη μέγιστη στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια να είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες ή και παροδική καταιγίδα γύρω από τα ορεινά και το εσωτερικό του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *