Αρκετή αστάθεια επικράτησε στη χώρα το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, ενώ στη ανατολική και νότια νησιωτική χώρα ο καιρός ήταν γενικά αίθριος. Την Κυριακή, η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά και τα περισσότερα φαινόμενα θα είναι με τη μορφή μπόρας και όχι καταιγιδών.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένονται έως τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές (παροδικά ισχυρές) και καταιγίδες σε ανατολική-βορειοανατολική Στερεά (η Αττική κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει εκτός φαινομένων, εκτός από τα βορειοδυτικά τμήματα), τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική και κυρίως νοτιοανατολική Θεσσαλία και πιθανόν τη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη νότια-νοτιοδυτική Πελοπόννησο, μπόρες και πιθανόν παροδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, την Κεφαλλονιά, την Κέρκυρα. Τέλος, λίγες πολύ τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν στη δυτική Μακεδονία, τη βόρεια Θεσσαλία και πιθανόν τα δυτικά τμήματα της κεντιρκής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη (πιο αυξημένες στα ορεινά που ενδέχεται να σημειωθούν πολύ τοπικά φαινόμενα).

Ο υδράργυρος δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 28-29 και στα δυτικά και βόρεια τους 30-31 και τοπικά 32-33οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικές-βορειοδυτικές 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις αρχικά, πιο αυξημένες στη βόρεια-βορειοδυτική Αττική όπου τα ξημερώματα είναι πιθανό να επηρεαστούν τα βορειοδυτικά από παροδική μπόρα ή και καταιγίδα. Από το πρωί σταδιακά οι νεφώσεις θα αραιώσουν και εκεί και σταδιακά παντού θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29-30οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοαναοτλικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και στα ανατολικά 7 μπόφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις από το πρωί, οι οποίες το μεσημέρι θα δώσουν τοπική μπόρα, παροδικού χαρακτήρα στα ορεινά. Οι νεφώσεις, που θα είναι παροδικά αυξημένες θα παραμείνουν έως και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *