Το μελτέμι στο Αιγαίο ήταν αρκετά ενσιχυμένο την Παρασκευή, ενώ δεν έλειψε η αστάθεια πάλι στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας Το Σάββατο θα επικρατήσει παρόμοιο σκηνικό με τους βοριάδες, αλλά και τη ζέστη ειδικά στη δυτική Ελλάδα να επιμένει.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευμαντινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, την ανατολική Μακεδονία και τα ανατολικά και βόρεια τμήματα της κνετρικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι πρώτα στα βόρειοδυτικά και μετά και στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία στα ίδια υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 34-35 και τοπικά στα δυτικά και βόρεια τους 36-37οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες, πιο πυκνές στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *