Τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κυρίως στη δυτική και πιο τοπικά στην κεντρική και βόρεια χώρα την Κυριακή. Τη Δευτέρα, η αστάθεια θα είναι πολύ πιο περιορισμένη, ενώ το μελτέμι θα παραμείνει αρκετά ισχυρό.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις έως και τις πρωινές ώρες σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Ήπειρο και ανατολική-βορειοανατολική Στερεά και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική-βορειοανατολική Θεσσαλία (σε πιο τοπικό επίπεδο και την υπόλοιπη), τη βόρεια και κυρίως βορειοδυτική Κρήτη (γύρω από τα ορεινά μπόρες), στη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής, ενώ πιθανότητα υπάρχει και για τη βόρεια Εύβοια (μπόρες). Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά της δυτικής και βόρειας χώρας και θα σημειωθούν μπόρες στην Ήπειρο (στα βόρεια με μικρότερη πιθανότητα για τα δυτικότερα τμήματα), τα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και τη Ρόδο, ενώ πιθανότητα υπάρχει και για τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο (Μεσσηνία). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο ανατολικό Αιγάιο, αλλά και τοπικά στις Κυκλάδες και την Εύβοια (ειδικά στα προσήνεμα τμήματα τους) .

Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα στα ανατολικά θα φτάνει τους 33-34 και στα δυτικά και βόρεια τους 35-36οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοδυτικές 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού μέχρι το μσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32-33οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πιο αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35-36οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *