Αισθητή πτώση σημείωσε ο υδράργυρος, την Πέμπτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο ενισχύθηκαν. Αύριο θα πέσει λίγο ακόμα η θερμοκρασία και ταυτόχρονα η θερμοκράσια θα πέσει λίγο ακόμα σε επίπεδα λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, ενώ υπάρχει πιθανότητα για μπόρες στην ανατολική-βορειοανατολική Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και το απόγευμα θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες και καταιγίδες κατά μήκος της Πίνδου και της κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου. Επιπλέον, αυξημένη πιθανότητα μπόρας ή και καταιγίδας υπάρχει και στα νότια τμήματα της Κεφαλλονιάς. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση και δε θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 33-34οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές με μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31-32οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *