Βροχές σημειώθηκαν την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της χώρας (Θεσσαλία, Μακεδονία, Πελοπόννησο, Ήπειρο, Στερεά), ενώ η πτώση της θερμοκρασίας έγινε αισθητή ιδιαίτερα στην κεντρική και βόρεια χώρα. Την Πέμπτη αναμένεται παρόμοιο σκηνικό με βροχές και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται μπόρες στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και τα κεντροδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη δυτική Μακεδονία και την βορειοανατολική Στερεά ενώ μέχρι το πρωί βροχή (πιο τοπικά) θα σημειωθεί και στην υπόλοιπη Θεσσαλία. Σταδιακά προς το μεσημέρι τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα εξαασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας και της ανατολικής-βορειοανατολικής Στερεάς. Επιπλέον, μετά τα μεσάνυχτα θα σημειώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο (κυρίως στο νότιο-Ζάκυνθος και Κεφαλλονιά). Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της νότιας-δυτικής και νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και πιθανόν της Κέρκυρας και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες γύρω από αυτά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά άιθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα ανατολικά, αφού δε θα ξεπερνά στα πεδινά ηπειρωτικά τους 22-23 και τοπικά 24-25οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα τους 26-27 και τοπικά πιθανόν 28οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια από μεταβλητές 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια-βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23-24 και στα δυτικά του νομού 25οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια του νομού δε θα ξεπερνά τους 21οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βόρειοανατολικές διευθύνσθεις με ένταση 5-6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με μικρά σπασίματα προς το απόγευμα. Ψιλόβροχο ενδέχεται να σημειωθεί τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20-21οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια από μεταβλητές με ένταση έως 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *