Άνοδο παρουσιάσε σε όλη τη χώρα η θερμοκρασία με τον υδράργυρο να αγγίζει σε αρκετές περιοχές της χώρας τους 38οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα έφτασε τοπικά τους 39-40οC. Την Τετάρτη αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά πιθανότατα και λίγες μεμονωμένες μπόρες ή και καταιγίδες στη βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και στα βόρεια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, τα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν τα βόρεια τμήματα της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο και θα αγγίξει τους 38-39 και τοπικά στη δυτική χώρα τους 40-41 πιθανόν και 42οC (βλ. παρακάτω χάρτη μέγιστων θερμοκρασίων).

Οι άνεμοι στο Αιγάιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγάιο 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37-38 και τοπικά στα δυτικά του νομού 39οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη (βλ. παρακάτω χάρτη μέγιστων θερμοκρασίων). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο της πόλης θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνεόυν από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 3 και τοπικά 4 μπόφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *