Η πρωτοφανής εμμονή του ανοιξιάτικου καιρού στη χώρα μας με υψηλές θερμοκρασίες, απουσία αξιόλογων βροχών και γενικά πολύ καλών καιρικών συνθηκών δε φαίνεται να έχει τελειωμό. Την Τετάρτη αυτό που θα αλλάξει στο καιρικό σκηνικό είναι οι περισσότερες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειωτικά, ενώ μικρή θα είναι η πτώση του υδραργύρου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Χαλκιδική, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια και από το απόγευμα και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια και κυρίως τα προσήνεμα στο βορειοανατολικό τμήματά της, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Λακωνία, τη νότια-νοτιοδυτική Χαλκιδική και το βράδυ στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας τοπικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες στο Ιόνιο και στα νότια Δωδεκάνησα, όπου στα τελευταία είναι πιθανό να σημειωθεί ψιλόβροχο. Το πρωί η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάνει τους 14-15Οc, εκτός από τη δυτική Μακεδονία που δε θα ξεπερνά τους 11-12Οc, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 16-18 και στη νότια Κρήτη τους 19Οc.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν κυρίως από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2-4 και στα βόρεια 5-6 μποφόρ, εκτός από τα νότια-νοτιοανατολικά που θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν από το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18oC. Oι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. 

ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Ασθενής βροχή θα ση μειωθεί το μεσημέρι και το απόγευμα στη Χαλκιδική, ενώ πιθανότητα για παροδικό ψιλόβροχο υπάρχει και στο εσωτερικό του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14oC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *