Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε χαμηλό υψόμετρο στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, αλλά και την Εύβοια την Τετάρτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός ήταν βελτιωμένος. Την Πέμπτη λίγα φαινόμενα θα επιμείνουν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη νότια Εύβοια, ενώ το πρωί θα σημειωθεί παγετός στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως στην ανατολική), αλλά και τη νότια Εύβοια (κυρίως γύρω από την Όχη). Το πρωί λίγες βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Χαλκιδική και τις Σποράδες (από το μεσημέρι κυρίως στη Σκύρο), ενώ πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές υπάρχει στα νότια νησιά του Ιονίου και τα νοτιοαδυτικότερα τμήματα της Πελοποννήσου (νοτιοδυτική Μεσσηνία). Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 400-500 μέτρα στην Όχη και στην Άνδρο, ενώ πάνω από τα 700-800 μέτρα στην ανατολική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραίες νεφώσεις, πιο αυξημένες στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ το πρωί θα σημειωθεί ισχυρός παγετός σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9-10οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *