Άλλη μια μέρα με πολύ κρύο ήταν το Σάββατο με τα φαινόμενα όμως να είναι λίγα και τοπικά χώρις να δημιουργούν προβήματα. Την Κυριακή, οι χιονοπτώσεις θα είναι λίγο περισσότερες και πιο γενικευμένες, όμως τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ο παγετός και οι ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή, αναμένονται ασθενούς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις το πρωί έως και πεδινά τμήματα της ανατολικής-νοτιοανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Θεσσαλίας (συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων), της Εύβοιας, των βόρειων (και δυτικών) Κυκλάδων και της ανατολικής Πελοποννήσου (κυρίως Λακωνίας και ορεινής δυτικής Κορινθίας), οι οποίες θα αφορούν κυρίως τις προσήνεμες περιοχές στο βορειοανατολικό άνεμο. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα είναι πιο γενικευμένα και πιο αξιόλογα αν και τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα ανέβουν στα 200-300 μέτρα (λιγό πιο χαμηλά εκεί που τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα-προσήνεμες πλευρές στο βορειοανατολικό). Από το απόγευμα προς το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειώνονται στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα της κεντροδυτικής Κρήτης και χιόνια πάνω από τα 500 μέτρα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Λίγες ορογραφικές (γύρω από τα ορεινά) χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στη δυτική Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία και σποραδικές τοπικού επιπέδου χιονομπόρες θα σημειωθούν σε Χίο και Λέσβο.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ το πρωί και το βράδυ θα σημειωθεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας..

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης στα βόρεια-βορειοδυτικά και ανατολικά τμήματα του νομού. Στο λεκανοπέδιο ασθενείς χιονοπτώσεις, παροδικά πιο αξιόλογες σε περιοχές γύρω από Πάρνηθα, Πεντέλη αλλά και τον Υμηττό. Από τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες σταδιακά τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα με μέτριας έντασης χιονοπτώσεις να επηρεάζουν και το λεκανοπέδιο, οι οποίες όμως γρήγορα θα αφορούν περιοχές με υψόμετρα από τα 200-300 μέτρα και πάνω, ενώ στα υπόλοιπα θα κυριαρχεί το χιονόνερο. Τα φαινόμενα πριν σταματήσουν το βράδυ, πιθανόν το απόγευμα για λίγο να αποκτήσουν την πιο μεγάλη ένταση αλλά στα υψόμετρα που αναφέρθηκαν παραπάνω, Μικρές παροδικές χιονοστρώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 350 μέτρα, ενώ σχετικά αξιόλογες θα είναι από τα 500-600 μέτρα και πάνω. Τέλος, θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως στο λεκανοπέδιο, αλλά σχετικά μικρά, ενώ δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στο νομό. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα κυμανθεί από 3 έως 7-8οC, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *