Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η ζέστη ήταν αισθητή ακόμα και τις νυχτερινές ώρες. Την Παρασκευή δεν αναμένεται να αλλάξει το καιρικό σκηνικό και έτσι πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα ξεπεράσουν εκ νέου τους 40οC.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας της Θράκης, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Έτσι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες η παροδικές καταιγίδες στα βόρειοδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τα δυτικά τμήματα της Θράκης και τα ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στην κεντρική και βόρεια χώρα. Τέλος, αισθητή θα είβαι η παρουσιά αφρικάνικης σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή (βλ. χάρτη μέγιστων θερμοκρασιών παρακάτω)

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από βόρειες-βορειοδυτικές με ένταση 3-5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37-38οC, ενώ στα νότια (λεκανοπεδίου) και ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 33-34οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38οC, ενώ στο κέντρο της πόλης δε θα ξεπεράσει τους 35-36οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *