Περαιτέρω άνοδο παρουσιάσε ο υδράργυρος σήμερα με πολλές περιοχές να αγγίζουν τους 40οC (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής). Την Παρασκευή ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο, η οποία θα είναι ακόμα πιο αισθητή στις Κυκλάδες, όπου το μελτέμι θα εξασθενήσει σημαντικά.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένεται ο καιρός να είναι αρχικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Κατα τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Θρακης, της Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς, ενώ υπάρχει πιθανότητα για μπόρα ή και μεμονωμένη καταιγίδα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θράκης, αλλά και στα βορειοανατολικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, αφού θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά 41-42οC (βλ. χάρτη μέγιστων θερμοκρασιών).

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 40-41 και τοπικά στα δυτικά του νομού πιθανόν 42οC, ενώ στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 4 βαθμούς χαμηλότερη (βλ. χάρτη μέγιστων θερμοκρασιών). Οι άνεμοι θα πνεόυν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από ανατολικές 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39-40oC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *