Με βοριάδες και υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο στην Αττική, οπότε ενδείκνυται μια βουτιά στις παραλίες κυρίως στα νότια και δυτικά τμήματα του νομού, όπου και οι άνεμοι θα είναι πιο ασθενείς και δε θα έχει κύμα.

Το Σάββατο, στα νότια παράλια της Αττικής θα επικρατούν βοριάδες με ένταση 3-5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι σχετικά ήρεμη (μικρό κυματισμό) και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34οC.

Στα παράλια της ανατολικής Αττικής, θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι με ένταση 5-6 μποφόρ, οπότε η θάλασσα θα κυματώδης. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-31οC.

Στα παράλια της δυτικής Αττικής, θα πνέουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων με ένταση 4-5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι σχετικά ήρεμη και η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 33-34οC.

Τέλος, στα παράλια της βόρειας Αττικής, θα πνέουν βόρειοι-βοριεοανατολικοί άνεμοι με ένταση 3-5 μποφόρ οπότε και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη (μέτριος κυματισμός). Η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30-31οC.

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει στο νομό με λίγες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.

Χάρτης καιρικών συνθηκών στις παραλίες της Αττικής το Σάββατο

Την Κυριακή, στα νότια παράλια της Αττικής θα επικρατούν νότιοι άνεμοι με ένταση 2-3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 29-30οC.

Στα παράλια της ανατολικής Αττικής, θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με ένταση 3-5 μποφόρ, οπότε η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 29-30οC.

Στα παράλια της δυτικής Αττικής, θα πνέουν άνεμοι μεταβλλητών διευθύνσεων με ένταση 2 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη και η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34οC.

Τέλος, στα παράλια της βόρειας Αττικής, θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι με ένταση 2-4 μποφόρ, οπότε και η θάλασσα θα είναι σχεδόν ήρεμη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30οC.

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει στο νομό με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι.

Χάρτης καιρικών συνθηκών στις παραλίες της Αττικής την Κυριακή

Σημαντική σημείωση: Οι μωβ μέδουσες που έχουν παρατηρηθεί σε πολλές παραλίες της Αττικής εμφανίζονται στις ακτές όταν ο άνεμος έχει την ίδια κατευθυνσή με τον προσανατολισμό της παραλίας (π.χ όταν έχει νοτιά στο Σαρωνικό, όπου οι παραλίες “κοιτάνε” νότια). Σε αντίθετη περίπτωση και όταν υπάρχει επαρκής κυματισμός (δεν είναι “λάδι” η θάλασσα) οι μέδουσες δύσκολα εντοπίζονται στις ακτές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *