Με ομίχλες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κύλησε και η Τετάρτη, θυμίζοντας ο καιρός για άλλη μια μέρα περισσότερο Απρίλιο παρά Δεκέμβριο. Την Πέμπτη οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν με μόνη διαφορά τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια χώρα λόγω των ομιχλών και γενικότερα των χαμηλών νεφώσεων.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται λίγες τοπικές βροχές μέχρι το πρωί στην Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Λακωνία. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στη Ρόδο, ενώ παροδικού φαινόμενα χαρακτήρα στη βόρεια Κρήτη και κυρίως στα ανατολικά τμηματά της. Ψιλόβροχο πιθανόν να σημειωθεί στο Ιόνιο το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας (ειδικά το μεσημέρι) και λίγες νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες. Το πρωί και το βράδυ η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες ειδικά στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια χώρα οπότε και το μεσημέρι δε θα ξεπερνά στα κεντρικά και βόρεια τους 11-13οC, ενώ στα υπόλοιπα τους 15-17 και τοπικά στα νότια τους 18-19oC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και στο κεντρικό τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Διαστήματα ηλιοφάνειας και νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες κυρίως στα βόρεια και γύρω από τα ορεινά του νομού. Πιθανότητα για ψιχάλες γύρω από τα βόρεια ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17oC. Oι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ στα βόρεια και ανατολικά, ενώ στα υπόλοιπα από μεταβλητές 2-3 μποφόρ.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας περισσότερα το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13-14oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *