Πυκνές ομίχλες που διατηρήθηκαν μέχρι και το μεσημέρι σχηματίστηκαν στα ηπειρωτικά την Παρασκευή, ενώ τοπικά αξιόλογες βροχές σημειώθηκαν στα Δωδεκάνησα και ειδικά στη Ρόδο και την Κω. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το καιρικό σκηνικό θα είναι παρόμοιο, με τις ομίχλες να επιμένουν για άλλη μια μέρα.

Πιο αναλυτικά, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες οι οποίες θα είναι πιο έντονες στα Δωδεκάνησα και εκεί το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στο βόρειο Αιγαίο. Περιορισμένη οραότητα και τοπικές ομίχλες το πρωί σε Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Μακεδονία και βόρεια και ανατολική Θράκη, όπου στην τελευταία θα σχηματιστούν εκ νέου και το βράδυ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάνει τους 14οC στα κεντρικά και βόρεια και στα υπόλοιπα τους 16-18οC.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο αρχικά από μεταβλητές 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα από βόρειες 2-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Χαμηλές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ειδικά στα βόρεια και ανατολικά του νομού το πρώι. Στη συνέχεια θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς με ένταση 2-4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες το πρωί, οι οποίες σταδιακά το μεσημέρι θα διαλυθούν και θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία να κυμανθεί από 6 έως 14οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *