Καιρικό σκηνικό που παραπέμπει περισσότερο στον Μαϊο επικράτησε και την Παρασκευή με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Το Σάββατο δε φαίνεται να αλλάζει ο καιρός με τις ομίχλες να επιμένουν στο Αιγαίο αλλά και σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, θα επικρατούν αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες σε Μακεδονία (κυρίως δυτική και κεντρική), Ήπειρο. Πιθανόν να σημειωθούν ψιχάλες (καμία πιθανότητα για κάτι αξιόλογο) τα μεσάνυχτα-πρώτες πρωινές αλλά και τις βραδινές ώρες στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου,της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον, χαμηλές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες θα επικρατούν σε όλο το κεντρικό (μέχρι το ύψος των βόρειων Κυκλάδων και δυτικότερα των νησιών του ανατολικού Αιγαίο) και βόρειο Αιγαίο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και πιθανόν και τα παραθαλάσσια τμήματα της Φθιώτιδας. Οι χαμηλές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες σταδιακά θα διαλυθούν από το μεσημέρι και έπειτα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Μεταφορά αφρικάνικης σκόνης (μικρά ποσά συγκέντρωσης) θα λάβει χώρα στη βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα και στη νότια Πελοπόννησο τοπικά το μεσημέρι θα φτάσει τους 28-29 και πιθανόν πολύ τοπικά 30οC (θα εξαρτηθεί από τις υψισυννεφιές).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις (υψισυννεφιές που θα ανακλούν μερικώς την ηλιακή ακτινοβολία) και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα λόγω υψηλής σχετικής υγρασίας τις νυχτερινές και πρωινές ώρες, με λίγες χαμηλές νεφώσεις στα παρακτια της ανατολικής Αττικής κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26-27 και πιθανόν τοπικά 28οC ενώ στα νότια παραθαλάσσια δε θα ξεπεράσει τους 24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, εκτός από τα δυτικά και νότια τμήματα του νομού όπου θα πνέουν νότιοι με ένταση 2 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Περιορισμένη ορατότητα και χαμηλές νεφώσεις-τοπικές ομίχλες τις νυχτερινές έως και πρωινές ώρες. Προς το μεσημέρι θα διαλυθούν οι χαμηλές νεφώσεις και οι τοπικές ομίχλες και θα κυριαρχήσουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, ειδικά τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23-24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση έως 2 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *