Η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης έχει ήδη ξεκινήσει και θα μας ταλαιπωρήσει για αρκετές ημέρες, αφού συνεχώς είτε βαρομετερικά χαμηλά, είτε ανώτερες ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάζουν τη χώρα μας προερχόμενες από τη βορειοδυτική Αφρική. Τη Δευτέρα, η αφρικάνικη σκόνη θα συνδυαστεί και με τοπικές βροχές, οπότε αυτή θα εναποτίθεται και στην επιφάνεια περισσότερο.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα έως και τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές ψιχάλες και ασθενείς βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο,την Κρήτη τη δυτική Στερεά και την Ήπειρο. Το μεσημέρι και το απόγευμαθα σημειωθούν μπόρες λασποβροχής στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία (κυρίως της δυτική), ενώ ασθενείς λασποβροχές θα σημειωθούν και στην ανατολική Στερεά και τις βόρειες Κυκλάδες. Το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για λίγες ψιχάλες ή λασποβροχές και στα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο. Στη θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις, ενώ μικρή μεταφορά αφρικάνικης σκόνης σε αυτές τις περιοχές θα υπάρξει από το βράδυ. Η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης θα είναι σημαντική. Τέλος, τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι σχετικά μικρά και αμυδρά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση λόγω της συννεφιάς, θα φτάσει στα περισσότερα ηπειρωτικά τους 18-19 και τοπικά 20οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Κατα διαστήματα πυκνές υψινεφώσεις, οι οποίες προς το μεσημέρι θα δώσουν λασποψιχάλες (στα δυτικά ασθενή λασποβροχή). Από το απόγευμα, θα υπάρχουν και σπασίματα στον καιρό, πιο μεγάλα το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18-19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *