Άλλη μία μέρα που δε θύμιζε σε καμία περίπτωση φθινόπωρο ήταν η Τετάρτη με τον υδράργυρο να φτάνει σε αρκετές περιοχές εκ νέου τους 28-29οC. Την Πέμπτη, οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα πέσει στα βόρεια και ανατολικά λίγο, ενώ πολύ τοπικά στην κεντρική και βόρεια χώρα θα σημειωθούν μπόρες.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν στην κεντρική και βόρεια χώρα και κυρίως στα ορεινά της, αλλά και τα ορεινά της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Ελλάδας. Στα ορεινά των δυτικών τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας και της Χαλκιδικής, τα βόρεια ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας (κυρίως της βορειοανατολικής), και στα νοτιοανατολικά της δυτικής Μακεδονίας θα σημειωθούν λίγες μπόρες. Πιθανότητα για ψιχάλες κυρίως υπάρχει και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και το εσωτερικό της. Τα όποια φαινόμενα από το βράδυ θα σταματήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανές ομίχλες σε ανατολική Στερεά και βόρεια Εύβοια το πρωί.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με 4-6 και στο κεντρικό από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια θα φτάνει τους 24-25 και τοπικά τους 26οC, ενώ στα δυτικά θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα φτάνει τους 28-29oC.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού στα σύνορα με Βοιωτία (Ερυθρές). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και θα σημειωθούν ασθενείς μπόρες γύρω από τα ορεινά. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25-23οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *