Αισθητή ήταν η πτώση της θερμοκρασίας, τη Δευτέρα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ειδικά στα ανατολικά και βόρεια. Την Τρίτη ο υδράργυρος θα πέσει λίγο ακόμα και θα σημειωθούν λίγα τοπικά φαινόμενα κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και τη νότια Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αρχικά αναμένονται τοπικές μπόρες σε ανατολική και νότια Χαλκιδική, ανατολική Μακεδονία, βορειοανατολικό Αιγαίο-Θάσο, οι οποίες θα επεκταθούν και στις Σποράδες και στα προσήνεμα στο βόρια τμήματα της Εύβοιας (Κύμη-Μαντούδι). Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και μόνο στη νότια Πελοπόννησο (Λακωνία, Μεσσηνία) και το εσωτερικό (Αρκαδία) της θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως γύρω από τα ορεινά. Από το βράδυ ο καιρός θα είναι πολύ καλός παντού. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση οπότε και θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 28, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 14 έως 31 και στη νησιωτική χώρα από 20 έως 30οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν πρόσκαιρα το μεσημέρι κυρίως στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του νομού. Θα πνέουν βοριάδες 2-4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30οC, με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά να είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *