Αισθητή άνοδο σημείωσε ο υδράργυρος την Τρίτη σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 35-36 και τοπικά τους 37-38οC, ενώ η αστάθεια ήταν πολύ περιορισμένη (σχεδόν ανύπαρκτη). Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο, αλλά η αστάθεια θα είναι περισσότερη στη βορειοανατολική χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, ο καιρός μέχρι το μεσημέρι σε όλη τη χώρα θα είναι γενικά αίθριος. ‘Ομως τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιο τοπικά στη κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα αν και θα έχουν σύντομη διάρκεια θα είναι σε τοπικό επίπεδο έντονα (κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη), ενώ από αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Ο υδράργυρος θα ανέβει και άλλο, οπότε και θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 37οC, στα κεντρικά από 20 έως 39 και στη νότια νησιωτική χώρα από 21 έως 35οC.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από δυτικές-βορειοδυτικές 3-5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36-37οC, ενώ η μέγιστη στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια δε θα ξεπεράσει τους 32οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 34οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *