Πολύ ισχυροί βοριάδες επικράτησαν τη Δευτέρα, για άλλη μια μέρα στο Αιγαίο αλλά και σε Εύβοια και Αττική, όπου εκδηλώθηκαν μεγάλες πυρκαγιές. Την Τρίτη αναμένεται μικρή εξασθένηση των βοριάδων, κυρίως προς το απόγευμα και μετά, ενώ η καλοκαιρία θα συνεχιστεί.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένεται αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από τα ορεινά της Εύβοιας, των Κυκλάδων και την βόρεια Κρήτη όπου θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και υπάρχει πιθανότητα για μπόρες στην Ήπειρο τις απογευματινές ώρες (στα ορεινά και εσωτερικά τμήματα της). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασιά θα παρουσιάσει μιρκή άνοδο αγγίζοντας στα ηπαιρωτικά τους 34-35 και τοπικά 36οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια-βορειοδυτικά του νομού τις πρωινές ώρες κυρίως. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34-35οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομούη μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες γύρω από τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο της πόλης θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *