Υψισυννεφιές, κρύο και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο συνέθεταν το καιρικό σκηνικό της Πέμπτης. Την Παρασκευή οι βοριάδες θα εξασθενήσουν, ενώ ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή άνοδο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Εύβοια (προσήνεμα τμήματα στο βορειοανατολικό), την ανατολική Στερεά (προσήνεμα τμήματα στο βορειοανατολικό), και την Κρήτη. Επιπλέον, αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και το βράδυ στις νότιες Κυκλάδες. Πιθανότητα για τοπική ασθενής βροχή υπάρχει στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις σε Μακεδονία, Κυκλάδες, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και νησιά ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 15-16 και τοπικά 17-18οC στα βόρεια και αναοτλικά ηπειρωτικά, ενώ στη δυτική Ελλάδα δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνεύον από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Υψισυννεφιές (ανακλούν μερικώς την ηλιακή ακτινοβολία) έως το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Στη βορειοδυτική Αττική οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες μέχρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Υψισυννεφιές (ανακλούν μερικώς την ηλιακή ακτινοβολία) έως το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16οC. Οι άνεμοι αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2 μποφόρ, ενώ προς το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *