Αστάθεια επικράτησε για άλλη μία μέρα στη δυτική, κεντρική και βόρεια κυρίως ηπειρωτική χώρα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Την Παρασκευή, τις θερμές ώρες της ημέρας η αστάθεια θα περιοριστεί τις θερμές ώρες της ημέρας αλλά από το βράδυ και από τα βόρεια θα σημειωθούν εκ νέου τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στο εσωτερικό της Ηπείρου, το εσωτερικό της δυτικής Στερεάς (Ευρυτανία, εσωτερικό Αιτωλοακαρνανίας), τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, την ανατολική Μακεδονία και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Το βράδυ βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν πιο γενικευμένα στη Μακεδονία, αλλά και τη Θεσσαλία (περισσότερο τη βόρεια). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί άνεμοι 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 32οC, στα κεντρικά από 14 έως 33 και στη νότια νησιωτική χώρα από 19 έως 30οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31-32οC, με τη μέγιστη στα βόρεια και αναοτλικά να είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα φυσάει νοτιάς στα νότια προάστια.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν μπόρες. Το βράδυ οι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επεκταθούν και νοτιότερα επηρεάζοντας μεγαλύτερο μέρος του νομού (πιθανόν και την πόλη). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *