Τοπικές μπόρες καταιγίδες σημιεώθηκαν σήμερα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και μεμονωμένα στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Την Κυριακή λίγες τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν εκ νέου στην κεντρική Μακεδονία, αλλά και την Κέρκυρα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αρχικά αναμένονται χαμηλές νεφώσεις στο Ιόνιο και τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί μπόρα ή και καταιγίδα στην Κέρκυρα και την περιοχή του βόρειου Ιονίου. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθεί καταιγίδα, παορδικά ισχυρή στα ανατολικά τμήματα της βόρειας Χαλκιδικής. Πιθανότητα για μπόρα ή και καταιγίδα υπάρχει στα βόρεια τμήματα της Θράκης και της κεντρικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και στα δυτικά ηπειρωτικά δε θα ξεπεράσει τους 32-33οC, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34-35 και πολύ τοπικά τους 36οC.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγάιο θα πνεόυν από νοτιοδυτικές και νότιες διευθύνσεις, αντίστοιχα, με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύσνεις με ένταση 3-4 και τοπ βράδυ τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια-βορειοανατολικά του νομού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33-34οC, ενώ η μέγιστη στα νότια παραθαλάσσια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα δυτικά του νομού 5-6 μποφόρ, ενώ μόνο τις μεσημβρινές και απογυεματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3-4 μποφόρ εκτός από τα δυτικά του νομού, όπου η διεύθυνση θα παραμείνει αμετάβλητη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός, ενώ από το μεσημέρι οι νεφώσεις στα ορεινά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά του νομού (όρια με Χαλκιδική). Κατά τις βραδινές ώρες υπάεχει αυξημένη πιθανότητα για γενικευμένες μπόρες ή και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν και το κέντρο της πόλης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33-34οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο της πόλης θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διεθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε βόρειοδυτικούς με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *