Τοπικές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες σε μεγάλο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και στην ανατολική Θεσσαλία. Την Πέμπτη ο υδράργυρος θα πέσει κατακόρυφα αφού οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν όψιμο φθινόπωρο, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα σημειώνονται βροχές σε νησιά ανατολικού Αιγαίου, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανιμένης και της Αττικής), ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο και μέχρι τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες (κυρίως στις δυτικές) και την Κρήτη. Στη Χαλκιδική και στις Σποράδες θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες, ενώ πιθανότητα υπάρχει και για την Εύβοια (το πιο πιθανό είναι να βρίσκονται στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σποράδων και Ευβοιας). Τοπικές μπόρες θα σημειώνονται στην Εύβοια, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες την Αττική (κυρίως βόρεια-βορειοανατολικά) μέχρι και το μεσημέρι. Στην Κρήτη και τη νότια-νοτιοανατολική Πελοπόννησο (κυρίως ορεινά-ημιορεινά) θα σημειώνονται βροχές μέχρι και το απόγευμα-βραδυ. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και στη δυτική Θράκη, χωρίς να αναμένονται φαινόμενα. Οι βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στις προσήνεμες περιοχές στον βόρειο-βορειοανατολικό άνεμο) θα είναι έντονες, ενώ οι άνεμοι παροδικά θα είναι αρκετά ισχυροί, χωρίς όμως να αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα. (βλ. χάρτη φαινομένων 22-23/9)

Η θερμοκρασία σε μεγάλη πτώση δε θα ξεπερνά στα τους 23-24οC το μεσημέρι, ενώ στη δυτική Ελλάδα τους 26-27οC. Επιπλέον, οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας θα είναι μονοψήφιες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, ενώ το πρωί πιθανόν παροδικά να φτάσει και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνεόυν από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ στη συνέχεια από βορειοδυτικές με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Βροχές σε όλο το νομό αρχικά, ενώ στη συνέχεια τις πρώτες πρωινές-πρωινές ώρες θα σημειώνονται μπόρες στα βόρεια του νομού και στα βόρεια προάστια, ενώ στο κεντρικό και νότιο λεκανοπέδιο θα είναι πιο τοπικά-παροδικά και λίγα τα φαινομένα (ψιλόβροχο, παροδικές μπόρες). Από το μεσημέρι και προς το απόγευμα οι νεφώσεις θα περιοριστούν στα βόρεια και το βράδυ θα διαλυθούν και εκεί (βλ. χάρτη Αττικής). Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση θα κυμανθεί από 15 έως 22οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια του νομού θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23oC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και παροδικά 5 μποφόρ.

Χάρτης φαινομένων στην Αττική

Χάρτης φαινομένων στην Ελλάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *